Get Adobe Flash player

KOMÉTA 8. Farsangi Félmaraton Kaposvár

 

Szombati Versenyközpont, farsangi fánk, Krampampuli buli:

Regisztráció 19 órától 22 óráig. Új Nemzedék Kaposvári Közösségi Tér (Kaposvár, Noszlopy u. 4. - a Kossuth tér mellett. Az épületben a földszinten kell lejelentkezni, itt adjuk át a rajtcsomagot.

Kérem a kaposvári versenyzőket és azokat, akik Kaposváron laknak, hogy mindenképpen vegyék át rajtcsomagjukat szombaton, hogy a vasárnapi regisztráció minél gyorsabb legyen.

A Krampampuli farsangi buli a Hang-Ár Music Pub-ban lesz (Kaposvár, Noszlopy u. 3.) 19 órától. Dj szolgáltat jó zenét. Itt adjuk a farsangi fánkot és este 10-kor a szokásos krampampuli bemutató főzés és kóstoló is itt lesz. Éjfélkor megyünk aludni.

 

Vasárnapi Versenyközpont, öltöző, ruhatár, étkezés, eredményhirdetés:

Regisztráció 8 órától 10:00 óráig. Kaposvári Virágfürdő (Csík Ferenc sétány 1. GPS: É 46.35172, K 17.79497). Itt lesz az öltöző, itt tudjátok hagyni a ruhátokat a futás alatt, ide tudtok visszatérni a futás után. A rajtszám felmutatója térítésmentesen veheti igénybe az öltözőt és a zuhanyzót, ráadásul itt van egy óriási ingyenes parkoló is. A fürdőtől a rajt mindössze 5 percre van, tehát a távolság még bemelegítésnek is tökéletes.

Felhívom a figyelmeteket arra, hogy a futóverseny napjára – a Kaposvári Virágfürdő  ajándékaként – a nevezők egy kedvezményes árért (20% kedvezménnyel) kipróbálhatják az élményfürdő (csúszdák, örvény, pezsgőfürdő, stb), termálfürdő (három medence, szuper gyógyvízzel) és szaunavilág (finn-, aroma- és infra szauna, gőz és merülőmedence) részeket is! Sőt úszhattok is egyet levezetésként.

Tiszta szívemből ajánlom, én is ide járok! Hozd el az egész családot, Nekik is nagyon fog tetszeni!

A fürdőben egy kis étterem és egy büfé üzemel. Készülnek meleg ételekkel, italokkal és szendvicsekkel!

 

A verseny útvonala:

A futás 2018. február 4-én (vasárnap) 11 órától 14 óráig az alábbi útvonalon halad: Kossuth tér – Ady E. u. – Zselici út felüljáró – Gilice u. – Cseri út – Vak Bottyán u. – Kecelhegyi u. – Bárczi u. – Hevesy u. – Eger u. – Madár u. – Zselici út – Bartók u. – Zrínyi u. – Kálvária u. – Krúdy u. – Zrínyi u. – Hegyalja u. – Szigetvári u. – Kaposrét sor – Nyár u. – Lonkahegyi u. – Rippl-Rónai Villa – Fodor u.- Béla király u. – Grüber u. – Keletivánfa u. – Pécsi u. – Nyugativánfa u. – Béla király u. – Kaposrét sor – Nyár u. – Bartók u. – Gyalogos felüljáró – Petőfi tér – Teleki u. – Kossuth tér

 

Időmérés, adatok pontosítása:

Az EVOCHIP Hungary csapata, végzi az időmérést. Az időmérő chipet (amiért 1 db 1000 Ft-os bankjegyet kell kaucióként adni) az egész verseny alatt, a használati utasításban leírtak szerint kötelező használni.

Mivel ez a verseny az ATOM100+ első állomása, ezért különösen fontos a hibátlan adatközlés is. Ellenőrizd a rajtlistát és még a rajt előtt javíttasd ki az észlelt hibát.

 

Útviszonyok:

A pálya nehéz (sőt, nagyon nehéz), ÖT DOMBRA KELL FELFUTNI. Ráadásul az utolsó a legmeredekebb. Jól be kell osztani az erőt! Minden domb elején nagy méretű táblán közöljük a szakasz hosszát és szintkülönbségét. Az útburkolat az első és az utolsó dombtető kivételével aszfalt. A Kecel-hegyen (első domb) kb. 250 m-en van füves út. Az Ivánfa-hegyen (utolsó domb) kb. 250 m-en kavicsos, földes út található és utána 66 lépcsőfok lefelé, mindkét oldalon korláttal. Csak óvatosan!

 

Kilométer jelzések:

Valamennyi kilométert egy fejmagasságban felfüggesztett, 40x60 cm-es piros táblán 30 cm magas sárga számmal jelzünk.

 

Forgalmi viszonyok:

A versenyt rendőri biztosítással, de nem mindenhol teljes forgalomzárás mellett rendezzük. Ezért az úttest szélén, körültekintően kell haladni. Be kell tartani a rendőr és a forgalomirányító személyzet utasításait.

 

Váltóhelyek:

1. sz. váltóhely: Kálvária u. 8. számú ház előtt.

Megközelítése gyalogosan a célból: Teleki utca – gyalogos felüljárón át – körforgalom – Zrínyi utca – Kálvária utca (kb. 1 km)

2. sz. váltóhely: Nyugativánfa u. és Béla király u. sarok.

Megközelítése gyalogosan a célból: végig a Teleki utcán, tovább egyenesen a Baross utcán a Kapos folyó hídjáig, a híd után tovább a Béla király utcán (kb. 2,5 km). 

Mindkét váltóhelyre való kijutást és az onnan való visszaérkezést mindenkinek egyénileg kell megoldania.

A váltóhelyen a chip szőnyegen való áthaladás után félrehúzódva kell a váltást végrehajtani: chip átadása bokáról-bokára. A váltással nem szabad a továbbfutó egyéni versenyzőket akadályozni.

Mindkét váltóhelynél WC, mosdó, frissítés rendelkezésre áll.

 

Frissítés a HIGH5, a MARKUNION és a TESCO jóvoltából – a High5 a vastag betűvel jelölt frissítést javasolja:

1. Bárczi állomás: 4,4 km - Markunion forrásvíz – Bárczi Iskola

2. Gárdonyi állomás: 5,8 km - High5 Zero izo frissítés, Markunion forrásvíz, szőlőcukor, banán – Gárdonyi Iskola

3. Compass állomás: 9,7 km - High5 Isogel, Markunion forrásvíz, szőlőcukor, banán – Bartók u. körforgalom

4. Compass állomás: 12,6 km - High5 Zero izo frissítés, Markunion forrásvíz, szőlőcukor, banán – Nyár u. és Kaposrét sor kereszteződés

5. Csiky Gergely Színház állomás: 14,6 km - Markunion forrásvíz, szőlőcukor, banán – Béla király u. és Nyugativánfa sarok

6. Fittlesz KSE állomás: 17,2 km - High5 Zero izo frissítés, Markunion forrásvíz, szőlőcukor, banán – Kaposvári Vajdahunyadvára

7. Császár Vendéglő állomás: 18,9 km – Markunion forrásvíz, szőlőcukor, banán – Kaposrét sor és Nyár u. kereszteződés

8. McDonald’s állomás: cél – Markunion forrásvíz, tea, narancslé – Kossuth tér

 

Félmaratonra a hivatalos frissítési ajánlat (High5) hogy reggel töltsük fel magunkat CH-val (könnyű reggeli) vagy High5 Energy Bar-al.

A verseny indulása előtt igyunk meg 200-300ml folyadékot (ez lehet ZERO vagy Energy Source) majd minden 30 percben egy Isogel használata, illetve Zero frissítés közben. A termékek a versenyközpontban megvásárolhatók!

Takarékos és higiénikus frissítést kérünk a lehető legkisebb szemeteléssel! Mindenki gondoljon a még mögötte érkezőkre!

Mindegyik frissítőhely közelében WC, mosdó rendelkezésre áll.

 

Emléklap fotózás:

A Rippl-Rónai Villánál készítjük el az emléklap fotóit. Mutasd a legjobb arcodat, ne takarj el másokat. A Futófoto.hu csapata jóvoltából a versenyről fotóalbum is készül. Magunkra vállaljuk a fotózás költségeit, így mindenki INGYEN töltheti le kedvenc fotóját a futofoto.hu oldalról. Ha szeretnéd magad minél könnyebben megtalálni, akkor ügyelj a rajtszámod helyes viselésére: mellmagasságban, elöl!

 

Célba érkezés:

Legyen a rajtszám jól látható! Erről tudunk megismerni, sőt a szurkolók is ennek segítségével tudnak bíztatni. Az egyéni versenyzők egy szép emlékérmet kapnak ajándékba. Akik tavaly is itt voltak, azok a tavalyi éremmel együtt egy szív birtokosai lesznek.

A váltó beérkezői számára egy különleges érmet  adunk át három szalaggal. Az érem három részból áll, amit Ti törhettek szét és oszthatjátok el az 1/3 részeket egymás között!

 

Eredményhirdetés:

A Virágfürdő jóvoltából megkaptuk a galériát, hogy megtartsuk az eredményhirdetést. Mindenki vegyen részt az eredményhirdetésen. 15 órakor kezdünk és néhány tombolaajándékot is kisorsolunk a jelenlévők között. Akár fürdőruhában is felállhatsz a dobogóra!

 

Kaposvári Dorottya és Farsangi Napok:

Kaposvár városa egy igazi sportos farsangot szeretne, ami nincs sehol máshol az országban. Ezért idén is megrendezzük SZOMBATON az INTERSPORT 2. Belvárosi Akadályfutást. Ebben az évben ez kiegészül a Kaposvári Iskolák Váltóbajnokságával is. Olvasd el a versenykiírást itt a honlapon és nevezz mindkettőre INGYENESEN. A futások után a SEFAG 3. Farsangi Rönkhúzás sem hiányozhat (eddig még mindig futók nyertek) a Számotokra tervezett programok közül.

Olvasd el a részletes programot és vegyél részt minél több rendezvényen! Dobjuk fel a hangulatot mi, futók! Akik rendeltek jegyet a Csiky színházi előadására azok számára a jegyátvétel Kovács KOKO István közönségtalálkozóján lehetséges. Az előadás végén azonnal kell indulni a buliba. Mindenkinek marad még a krampampuliból!

 

Farsangi Krampampuli Jelmezbál:

Sokat újítottunk  a rendezvényen, reméljük, hogy a hangulat továbbra is fokozódik! Belépés ingyenes! Jó kis bemelegítés a verseny előtt az Hang-Ár Music Pubban, a regisztrációtól 150 m-re a belvárosban. Nem tart sokáig, hogy tudj pihenni. A tésztaparti stílusosan farsangi fánk! A táncos mulatság vége felé, este 10-kor (hogy a színházasok se maradjanak le) lesz az általam főzött krampampuli kóstolója.

 

Kéréseim:

-         Kaposváriak, kérlek Benneteket, hogy szombaton jelentkezzetek le, vagy nevezzetek be, hogy minél kisebb legyen a vasárnapi forgalom!

-         Azok, akik már szombaton megérkeznek, szintén jelentkezzenek le szombaton a fenti indok miatt.

-         Akik vasárnap jönnek, ne halasszák a jelentkezést az utolsó pillanatra! A versenyközpontot 8-tól 10-ig tartjuk nyitva, hogy még mindenki be tudjon jutni a Virágfürdőbe átöltözni. Legyen Nálad pont annyi pénz mindenhol (egy darab 1000 Ft-os a chip átvételnél és kb. 2000 Ft a fürdőbelépőnél), hogy minél gyorsabb legyen a fizetés

-         Futás közben, a Keletivánfa utca 27-nél, köszönjetek Anyósomnak (Juci mama) és Apósomnak (Tóni papa), akik az utolsó dombról lefelé, a 16-os km-nél várnak Benneteket az 1. Magyar Cukor Manufaktúra jóvoltából egy-egy jutalom kockacukorral a dombokon való túljutás jutalmaként. Aki még azt is elmondja, hogy milyen rendes ember a vejük, az számíthat örök hálámra!

-         Arra kérlek, hogy mindenhova időben érkezz, legalább 2 órával a rajt előtt, ne az utolsó pillanatban! Mivel az időjárás nagyon nehézzé teszi az utazást INDULJ ELŐBB!

 

Mindent megteszünk és nagyon várunk.

Ügyelj a biztonságos megérkezésre!

 

Péter Attila és csapata