Get Adobe Flash player

Ez az egész szülinapi bulinak indult.

2011-ben voltam 50. Elhatároztam, hogy összekapcsolom a születésnapomat a híres kaposvári farsangi rendezvényekkel és rendezek legkedvesebb barátaim – a sportolók – számára egy nagy bulit. De akiket meghívtam, azok (majdnem) mindannyian futni is szerettek volna. Így fogtam magam és egy, a városom történelmi értékeit bemutató futóútvonalat rajzoltam fel a térképre. A domboknak köszönhetően jó nehézre sikerült. A legnagyobb meglepetésemre pont 21 km lett a táv. Nem gondoltam volna, hogy Kaposváron ki lehet jelölni egy félmaratoni távot úgy, hogy kétszer nem kell ugyanazon az úton futni.

Az évről-évre bevezetett újdonságok: a Rippl-Rónai Villa beépítése az útvonalba, póló, zenekarok, dobosok, DJ, hegyjelző táblák, emlékfotó, izoital, aszalt gyümölcs a frissítőkön, szombati buli kollégiumi helyszíne, ingyenes tésztaparti, lányomék szinkronúszó bemutatója elnyerte a futók tetszését.

Nem változtattunk a farsangi hagyományokon: belvárosi tárlatvezetés, bolondesküvő, farsangi kulturális programok, sportolói élménybeszámoló (eddig Lubics Szilvia, Bozsó Zoltán, Sipos József, Szebeni Endre), színházi előadás, krampampuli farsangi buli. Ezeket mind megőrizzük jövőre is! Így lesz ez a rendezvény nemcsak futás, hanem multikulturális baráti program

2013-ban több mint a duplája volt a létszám, mint az első versenyen: 403 egyéni és 43 csapat nevezés érkezett. Az összlétszám meghaladta az 520 főt! 2014-ben pedig majdnem 700-an versenyeztek a kaposvári dombokon. Ez már országos mércével is komoly, benn vagyunk a 10 legnagyobb létszámú magyar félmaratoni között (télen, nagyon nehéz pályán, vidéken).

Mindig bízom abban, hogy sikerül igazi téli versenyt produkálni. Szeretem a telet, a havat, a hideget. Jó edzőtársnak tartom a természet minden próbatételét.

Sikerült megvalósítani jótékony céljainkat is! Óriási adomány gyűlt össze a PaCsi Team „Dobj egy tanszert a kocsiba” akcióján. A Csiky Gergely Színház számára a belépőjegyek mellett téglajegyeket is sikerült értékesíteni! A „km falás a Csikyért” akcióban a futók több mint 8800 km-t teljesítettek a színházért.

Az ATOM100+ versenyek is Kaposváron kezdődtek. Nagyon nagy elismerés valamennyi futónak remek teljesítményéért, ezen a különlegesen nehéz pályán, ebben a téli időben. Nagyon komoly küzdelem volt a mezőnyben, de nagyon sok „örömfutó” és jelmezes résztvevő is teljesítette a távot.

Itt is külön megköszönöm a 100 fős rendezői stáb munkáját. Kitartottak hidegben, hóban, szélben. Nélkülük nem sikerült volna ezt a kiszolgálást és hangulatot megvalósítani.

A támogatók is kitettek magukért! Segítségükkel tudtuk megvalósítani a sok ajándékot és a szép és értékes díjazást. Köszönöm valamennyi futó nevében. A kezdetektől támogatónk Kaposvár és az 1. Magyar Cukormanufaktúra Kft. 2016-ban pedig a KOMÉTA - Magyarország meghatározó húsipari cége - lett a névadó főtámogató!

Mindent megteszünk a további sikeres folytatásért és bízunk abban, hogy egyre több futó számára jelent majd fix versenynaptár-bejegyzést a jövőre nézve is a Dorottya naphoz legközelebbi vasárnap. Jövőre Veletek ugyanitt!

 

A tél tesz keménnyé! – mondta a hóember.

 

Péter Attila